Vårmötet uppskjutet

Styrelsen hade igår ett extra insatt möte där vi tog beslutet att skjuta på vårmötet. Detta var efter senaste tidens utveckling av Coronavirusets framfart ganska enkelt även om det förmodligen aldrig hänt förr i klubbens 75 åriga historia (att man frångår stadgarna). Vårmötets agenda var tänkt att ge lite information om klubben och regler m m. Utöver det så skulle mötet besluta att klubba igenom förra årets bokslut samt att bevilja styrelsen ansvarsfrihet. Vi vill helt enkelt inte riskera någons hälsa för detta och naturligtvis har både Riksidrottsförbundet och Svenska Golfförbundet avrått oss från att hålla möten med fler än 25 personer, även om vi som sagt inte kan hålla oss till våra stadgar (som säger att möte måste hållas för mars månads utgång).

Bokslutet visar på ett gott resultat för 2019 och finns att få digitalt från kansliet. Vi får återkomma med förslag på nytt datum för nytt möte när det här eländet förhoppningsvis snart lugnar ner sig.

Vad COVID-19 pandemin betyder för klubben vet vi ännu inte men några sponsorer som har det svårt har redan hört av sig, några för att pausa sina betalningar för i år, några för att vänta och se hur utvecklingen går. Greenfeespel och företagsevenemang kommer säkert att reduceras gissningsvis.

Styrelsen fattade trots detta också beslutet att stödja vår restaurang igår med viss hyresfrihet samt att klubben kommer att gå in och stödköpa lunchkuponger för att ge en liten lättnad för restaurang P2. Vi vet att flera medlemmar och gäster kommit och stöttar vår restaurang i de här svåra tiderna, vilket vi uppskattar. Vi uppmanar er att fortsätta med detta så att vi tillsammans kan ta oss igenom en för alla komplicerad och jobbig period.

Så vill vi avsluta med lite goda nyheter! Vi har inte som våra grannar i Norge och Danmark stängt våra golfbanor. Personligen tror jag att våra hälsovårdsmyndigheter är helt rätt ute när vi inte stänger ner hela vårt land, så vi har glädjen att meddela att banan öppnar nu på lördag! Som ni alla vet har vi inte haft någon städdag ännu så ser ni en gren ligga och skräpa så ta gärna bort den och glöm inte att laga torvor och nedslagsmärken….

På återhörande!

Carl Falkenberg